Brabantse Omgevingsvisie

Denk mee!

Ook ideeën over de Brabantse Omgevingsvisie? Laat het weten »

Brabantse Omgevingsvisie krijgt steeds meer vorm

In de ontwikkeling van de Omgevingsvisie zijn al de nodige stappen gezet. Zo gingen in februari twintig Brabant Pioniers enthousiast van start. Samen met hen en focusteams is in een aantal Omgevingslabs flink gediscussieerd. Ook de ongeveer 200 bezoekers van het OmgevingslabXL in de Brabanthallen bouwden samen aan de Omgevingsvisie. De bouwstenen die uit deze en nog volgende bijeenkomsten komen worden onderdeel van de ontwerp-Omgevingsvisie die in december klaar is.

Bouwen

In het eerste halfjaar zijn veel inhoudelijke bouwstenen op de vier focusopgaven al een stuk verder ingevuld. Op de onderwerpen ‘Brabant verbonden’, ‘Brabant klimaatzeker’, ‘Brabant welvarend’ en ‘Brabant vernieuwt samen’ hebben focusteams en Brabant Pioniers steeds verder gebouwd aan bouwstenen die uiteindelijk de Brabantse Omgevingsvisie vorm geven. Tijdens de Delta Innovation Days op het marktplein in Bergen op Zoom sprak de provincie bovendien met bezoekers over deze focusopgaven .

Sturingsfilosofie

De komende maanden wordt er verder gewerkt aan de Brabantse Omgevingsvisie. De provincie blijft met de regio’s en gemeenten in gesprek over de Omgevingsvisie. Ook komen de Brabant Pioniers nog minimaal tweemaal bij elkaar. De sturingsfilosofie zal in deze sessies een belangrijk onderwerp zijn. Al deze bouwstenen moeten bij elkaar komen, zodat eind december de ontwerpversie van de Brabantse Omgevingsvisie gepresenteerd kan worden.

Ter inzage 

De ontwerp-Omgevingsvisie gaat de provincie begin 2018 formeel ter inzage leggen. Daarnaast blijft het gesprek met betrokkenen Brabanders doorgaan om zo samen te komen tot een gedragen visie op de Brabantse fysieke leefomgeving.

 

Kortom, de eerste helft van dit jaar hebben heel veel mensen al heel veel werk verzet voor de Brabantse Omgevingsvisie, maar houd de website in de gaten, want er gaat in het najaar nog veel gebeuren in het traject naar de Brabantse Omgevingsvisie.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om te reageren ›

Reageren

Reageren via je account? Log dan eerst in

Je e-mailadres zal niet op de site worden getoond.

Meer nieuws

Omgevingslunch op het provinciehuis: ‘Werken vanuit passie en verantwoordelijkheid’

Op donderdag 5 juli vond de eerste Omgevingslunch plaats. Collega’s gingen tijdens de lunch in... Lees verder ›

Provincie gaat aan de slag met aanbevelingen commissie-m.e.r.

De provincie neemt de aanbevelingen die de Commissie-m.e.r. doet voor de Brabantse Omgevingsvisie... Lees verder ›

Doormodderen is een mooi spel!

Interview met Marinus Biemans over ‘Brood en Spelen’, Omgevingsvisie en de veranderende... Lees verder ›

Nieuwe data voor Brabantse training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’

Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de driedaagse training “Samenwerken met de... Lees verder ›