Brabantse Omgevingsvisie

Denk mee!

Ook ideeën over de Brabantse Omgevingsvisie? Laat het weten »

Help de Brabantse Omgevingsvisie aan de Aandeslag-trofee

Tot 10 september gaan de stembussen open voor de Aandeslag-trofee, waarvoor de Brabantse Omgevingsvisie één van de zes genomineerden is. Helpt u met uw stem de Brabantse Omgevingsvisie aan deze trofee?

De Brabantse Omgevingsvisie werd in juni genomineerd voor de Aandeslag-Trofee, waarmee inspirerende en innovatieve Omgevingswetprojecten jaarlijks in het zonnetje gezet worden. Volgens de jury ‘blinkt de Brabantse Omgevingsvisie uit in de goede manier van samenwerken op inhoudelijke thema’s’. Op 10 september wordt de trofee uitgereikt door minister Ollongren tijdens het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag.

Samenwerking

De jury geeft in haar rapport aan dat de Brabantse Omgevingsvisie ‘verder gaat dan alleen het proces van de omgevingsvisie’, maar ook al een interbestuurlijke training omvat. Als voorbeeld van een integrale aanpak noemt de jury de Brabantse Wateragenda voor 2030.Door een goede samenwerking tussen de Brabantse waterschappen, het provinciaal programma Verbindend Water en Brabant Water is in 2017 een gezamenlijke agenda opgesteld. Met deze agenda krijgt het inhoudelijke gesprek over de regionale water- en klimaatdoelen een belangrijke en bepalende rol in de Brabantse Omgevingsvisie. Volgens de jury zijn ‘de doelen en opgaven van de waterschappen en provincie goed herleidbaar’. 

Onverwachte partners

Daarnaast kijkt de provincie Noord-Brabant verder dan de bekende stakeholders. De Brabantse Omgevingsvisie gaat uiteindelijk om iedere Brabander. Daarom is de provincie in gesprek met vele belanghebbenden. ‘Ondernemers en inwoners worden bewust opgezocht op ongewone plekken, zoals de Dutch Design Week’. Maar het gesprek is bijvoorbeeld ook aangegaan met de Brabant Pioniers, een groep van twintig betrokken inwoners van de provincie. Zij hebben geadviseerd, gereflecteerd en hebben kritische noten laten horen. Volgens de jury heeft dit mede ‘geleid tot een vernieuwend proces met onverwachte partners’.

Praktijkfestival Omgevingswet

Op 10 september vindt de uitreiking plaats van de Aandeslag-trofee. Minister Ollongren reikt op die dag de trofee uit aan het meest inspirerende project. Naast de Brabantse Omgevingsvisie zijn vijf andere projecten genomineerd. Tot 10 september kan gestemd worden via www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

 

Link naar de stempagina: https://www.eventtouch.eu/rijkswaterstaat/trofee2018/nav23004

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om te reageren ›

Reageren

Reageren via je account? Log dan eerst in

Je e-mailadres zal niet op de site worden getoond.

Meer nieuws

Meesterwerk Zuiderwaterlinie: Je kan er niet omheen

Interview Rene Kwant over de cultuurhistorische en ruimtelijke impact van dit fenomeen Al sinds de... Lees verder ›

Pilot voor vitaal buitengebied in Zundert

In Zundert start pilot voor een ‘omgevingsvisie buitengebied Zundert’ en de aanpak van agrarische... Lees verder ›

"Verbind lange- met kortetermijnstrategie voor de Brabantse leefomgeving"

Naast de verschillende inspraakreacties hebben we ook een advies mogen ontvangen van BrabantAdvies,... Lees verder ›

Reisgids 'Op weg naar klimaatrobuuste beeklandschappen'

Ook in Noord-Brabant krijgen we te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Langere perioden... Lees verder ›