Brabantse Omgevingsvisie

Denk mee!

Ook ideeën over de Brabantse Omgevingsvisie? Laat het weten »

OmgevingsLab #1: Durven!

‘Wat een positieve energie krijg ik hiervan!’, ’Toch ook vermoeiend zeg, een paar uur aan de slag met zulke uitdagende vragen’, ‘Dapper dat de provincie dit proces zo open gooit; nu volhouden!’. Een aantal reacties van Brabant Pioniers, die op 23 februari tijdens het eerste OmgevingsLab kennismaakten met elkaar en met de vier centrale thema’s uit de Brabantse Omgevingsvisie.

 

Frisse blikken

De Brabant Pioniers: een groep van twintig kritische frisse meedenkers uit de Brabantse maatschappij. Zij werken de komende maanden aan gedurfde ambities voor Brabant. Dat doen ze samen met beleidsmakers en strategen van provincie en andere Brabantse overheden, die zich hebben verenigd in vier Focusteams. Vanuit hun zeer diverse inhoudelijke achtergronden leggen zij de basis voor de Omgevingsvisie, waarvan het ontwerp in het najaar van 2017 klaar zal zijn (zie tijdlijn).

 

Speeddates en vragenvuur

Zes OmgevingsLabs vinden plaats van februari tot en met september. Wat vind jij de mooiste plek in Brabant? Wat is de belangrijkste les die je ooit hebt geleerd? Wat kun jij toevoegen aan deze Pioniersgroep? De Pioniers leerden elkaar kennen tijdens een serie speeddates, terwijl de Focusteams zich klaarmaakten om vragen op hen af te vuren. Het resultaat: een intensieve bijeenkomst van vier uur waarin vele nieuwe ideeën, beelden en tips werden gedeeld. 

Verwacht het onverwachte

Gedeputeerde Erik van Merrienboer trapte af. Wat verwacht hij eigenlijk van de Pioniers? 'Ik verwacht het onverwachte, ik verwacht dat zij een steen verleggen. En dat zij er voor zorgen dat de uiteindelijke beslissers op het puntje van hun stoel gaan zitten. Daarmee wordt de Brabantse Omgevingsvisie écht Brabants: onconventioneel en gestoeld op samenwerking.’ Hij blikt enthousiast terug op de creatieve bijeenkomst in zijn blog.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om te reageren ›

Reageren

Reageren via je account? Log dan eerst in

Je e-mailadres zal niet op de site worden getoond.

Meer nieuws

Omgevingslunch op het provinciehuis: ‘Werken vanuit passie en verantwoordelijkheid’

Op donderdag 5 juli vond de eerste Omgevingslunch plaats. Collega’s gingen tijdens de lunch in... Lees verder ›

Provincie gaat aan de slag met aanbevelingen commissie-m.e.r.

De provincie neemt de aanbevelingen die de Commissie-m.e.r. doet voor de Brabantse Omgevingsvisie... Lees verder ›

Doormodderen is een mooi spel!

Interview met Marinus Biemans over ‘Brood en Spelen’, Omgevingsvisie en de veranderende... Lees verder ›

Nieuwe data voor Brabantse training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’

Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de driedaagse training “Samenwerken met de... Lees verder ›