Brabantse Omgevingsvisie

Denk mee!

Ook ideeën over de Brabantse Omgevingsvisie? Laat het weten »

Training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’ is van start!

De eerste deelnemers hebben de training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’ afgerond. Medewerkers van de provincie Brabant én andere Brabantse organisaties oefenen samen met nieuwe manieren van werken: vanuit maatschappelijke opgaven en samen met de regio en de samenleving. Tot nog toe hebben ruim 500 professionals zich aangemeld voor de tweedaagse training.

 

Medewerkers krijgen in de training inzicht in wat de Omgevingswet betekent voor hun dagelijkse werk. Ze doen ervaring op met de nieuwe manier van samenwerken, binnen én buiten de eigen organisatie. Jolanda Bauwens werkt bij de provincie Brabant en is een van de eerste cursisten: “Zelf werk ik in de vergunningsverlening, toezicht en handhaving, en daar gaat ook een boel veranderen door de Omgevingswet. Je wil je toch voorbereiden op de toekomst.”

Interbestuurlijk

De trainingen worden ‘interbestuurlijk’ georganiseerd. Iedere groep bestaat uit cursisten uit verschillende Brabantse organisaties, functies en achtergronden. “In de training krijg je de kans om te oefenen met samenwerken met andere overheden”, vertelt Jolanda. “Om niet te denken in oude kokers, maar te kijken naar de gezamenlijke opgave. Dat is net puzzelen: hoe pak je het aan in de praktijk?”

“Voor mijn gevoel ben ik er nu klaar voor”, zegt Jolanda na afloop van de eerste trainingsdag. “Het besef dat ik er iets mee moet doen, dat krijg je van deze training wel. Maar je moet er aan blijven sleutelen; het echte werk komt nog!”

Over de training

De training is samen georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, Brabantse gemeenten, Brabantse Omgevingsdiensten, Brabantse Waterschappen, Brabantse Veiligheidsregio’s, Brabantse GGD’s en Rijkswaterstaat. De training is mede mogelijk gemaakt dankzij de Brabantse Academies, Skillstown, en het landelijke programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’. Het gaat om een pilot; na evaluatie wordt bezien hoe het vervolg op de trainingen gaat plaatsvinden.

Meer trainingen

De trainingen lopen nog tot in ieder geval november 2018, en vinden plaats op ten minste vijf verschillende locaties: in Breda, Boxtel, Deurne, Den Bosch en Eindhoven. Geïnteresseerde professionals vinden meer informatie op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl/brabant

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om te reageren ›

Reageren

Reageren via je account? Log dan eerst in

Je e-mailadres zal niet op de site worden getoond.

Meer nieuws

Meesterwerk Zuiderwaterlinie: Je kan er niet omheen

Interview Rene Kwant over de cultuurhistorische en ruimtelijke impact van dit fenomeen Al sinds de... Lees verder ›

Pilot voor vitaal buitengebied in Zundert

In Zundert start pilot voor een ‘omgevingsvisie buitengebied Zundert’ en de aanpak van agrarische... Lees verder ›

Help de Brabantse Omgevingsvisie aan de Aandeslag-trofee

Tot 10 september gaan de stembussen open voor de Aandeslag-trofee, waarvoor de Brabantse... Lees verder ›

"Verbind lange- met kortetermijnstrategie voor de Brabantse leefomgeving"

Naast de verschillende inspraakreacties hebben we ook een advies mogen ontvangen van BrabantAdvies,... Lees verder ›